Post-2015 National Consultations in Moldova

Consultarile realizate cu succes!

Peste 7,000 de oameni din Moldova au participat la consultările naționale privind "Viitorul pe care Moldova și-l dorește" în cadrul discuțiilor globale privind agenda de dezvoltare după 2015. Oamenii au răspuns on-line, prin SMS și în discuții care au avut loc în comunități le locale.

 Aspirațiile de viitor ale oamenilor din Moldova includ locuri de muncă decente, o justiție echitabilă, diminuarea corupției,  o administrație publică competentă şi transparentă. Oamenii își doresc ca toți să beneficieze de o societate armonioasă, prosperă, modernă și solidară. Tinerii, care au participat la discuții, își doresc să beneficieze de o educație de calitate, să-și exprime potențialul prin locuri de muncă decente și să participe la  dezvoltarea țării.

Echipa de Ţară a Națiunilor Unite vă mulțumește pentru participarea activă și vă invită să descărcați raportul final (aici). The English version of the final report is available (here).

Despre consultări:

În anul 2000, toate statele lumii s-au angajat să îndeplineasca cele opt Obiective de Dezvoltare ale Mileniului (ODM) -  de la reducerea în jumătate a sărăciei extreme, stoparea răspândirii HIV/SIDA la asigurarea accesului universal la educația primară -  toate până în 2015, termenul limită  pentru realizarea ODM. Republica Moldova va realiza majoritatea obiectivelor sale până în 2015.

Cu anul 2015 fiind tot mai aproape, 50 de țări din lume, inclusiv Republica Moldova, au lansat consultări naționale privind prioritățile de dezvoltare după 2015. În Moldova, consultările se vor axa pe principalele îngrijorări și aspirații ale oamenilor după 2015 prin implicarea persoanelor sărace și vulnerabile, administrației publice locale și societății civile, sectorului privat, sindicatelor și asociațiilor patronale, comunității academice.

ONU promovează ideea caracterului valoros al vocii oamenilor în acest exercițiu și prin urmare pagina web www.un.md/2015 va servi drept platformă pentru colectarea opiniilor privind viitorul pe care Moldova și-l dorește.

Viitorul tau depinde de tine. Spune cum vrei să trăiești!

One Day on Earth 12.12.12
Space Tag Cloud
Loading... Loading...